Wanneer kom ik in aanmerking voor een pakket?
Als je voldoet aan de toekenningscriteria van de voedselbank.

Hoe kan ik een pakket krijgen?
Vul ons online formulier in of neem via één van de andere kanalen contact met ons op.

Hoe lang heb je recht op een pakket?
Niemand heeft recht op een pakket. Je komt in aanmerking voor een pakket als je voldoet aan onze toekenningscriteria. Een pakket wordt verstrekt voor 3 maanden, maar  kan -in uitzonderlijke gevallen- worden verstrekt voor in totaal maximaal 3 jaar.

Wanneer en hoe vaak wordt het voedselpakket verstrekt?
Iedere vrijdag (de tijden zijn afhankelijk van het uitgiftepunt) kan het voedselpakket worden afgehaald in Hoorn, Grootebroek, Avenhorn en Hoogwoud. In Medemblik op maandag. Zie openingstijden.

Wordt het voedselpakket ook gebracht?
Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om het pakket aan huis te brengen. Wel zijn er andere instellingen die dit eventueel zouden kunnen doen.

Hoorn is nogal ver weg, kan ik het voedselpakket ook elders ophalen?
Op dit moment hebben wij 4 andere uitgiftepunten: in Grootebroek, Hoogwoud, Avenhorn en in Medemblik.

Hoe komen jullie aan het voedsel?
Er blijft vaak voedsel op de een of andere manier over, teveel geproduceerd, een export order die niet doorgaat, maar ook een verkeerd etiket of een kapotte verpakking e.d. Wij zijn afhankelijk van leveranciers en donaties.

Wordt er met dieetwensen rekening gehouden?
Helaas is dat organisatorisch niet mogelijk. Als je bepaalde producten niet wenst of kan eten, kun je anderen in je omgeving daar wellicht een plezier mee doen.

Wordt er ook voedsel gegeven waar de uiterste datum op is verlopen?
Er is verschil tussen de uiterste verkoopdatum en uiterste gebruiksdatum. De Voedselbank West-Friesland controleert ieder product op datum. Wij staan ook onder controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Waar moet je wonen als je in aanmerking wilt komen voor een voedselpakket van de Voedselbank West-Friesland?
In één van de 7 gemeenten in West-Friesland (Hoorn, Koggenland, Opmeer, Medemblik, Enkhuizen, Drechterland of Stedebroec).

Wij zouden graag een presentatie over de voedselbank willen, kan dat?
Ja dat kan. Afspraken daarvoor kunnen worden gemaakt via de secretaris van de Stichting Vrienden van de Voedselbank, via e-mail: vrienden@voedselbankwf.nl

Is hulp altijd gegarandeerd?
Tot dusver hebben wij nog nooit hoeven te verzuimen, echter wij blijven afhankelijk van giften. Aan de hulpverlening door de voedselbank kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.