Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een pakket?
Als je voldoet aan de toekenningscriteria van de voedselbank.

Hoe kan ik ook een pakket krijgen?
Vul ons online formulier in of neem via één van de andere kanalen contact met ons op.

Hoe lang heb je recht op een pakket?
Niemand heeft recht op een pakket. Je komt in aanmerking voor een pakket als je voldoet aan onze toekenningscriteria kan er, in uitzonderlijke gevallen, maximaal 3 jaar een voedselpakket worden verstrekt.

Wanneer en hoe vaak wordt het voedselpakket verstrekt?
Iedere vrijdag (de tijden zijn afhankelijk van het uitgiftepunt) kan het voedselpakket worden afgehaald in Hoorn, Grootebroek, Hoogwoud. In Medemblik op maandag. Zie openingstijden.

Wordt het voedselpakket ook gebracht?
Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om het pakket aan huis te brengen. Wel zijn er andere instellingen die dit eventueel zouden kunnen doen.

Hoorn is nogal ver weg, kan ik het voedselpakket ook elders ophalen?
Op dit moment hebben wij 3 andere uitgiftepunten: in Grootebroek, Hoogwoud en in Medemblik.

Hoe komen jullie aan het voedsel?
Er blijft vaak voedsel op de een of andere manier over, teveel geproduceerd, export order die niet doorgaat, maar ook een verkeerd etiket of een kapotte verpakking e.d. Wij zijn afhankelijk van leveranciers en donaties.

Wordt er met dieetwensen rekening gehouden?
Helaas is dat organisatorisch niet mogelijk. Als u bepaalde producten niet wenst of kan eten, kunt u anderen in uw omgeving daar wellicht een plezier mee doen.

Wordt er ook voedsel gegeven waar de uiterste datum op is verlopen?
Er is verschil tussen de uiterste verkoopdatum en uiterste gebruiksdatum. De Voedselbank West-Friesland controleert ieder product op datum. Wij staan ook onder controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Waar moet je wonen als je in aanmerking wilt komen voor een voedselpakket van de Voedselbank West-Friesland?
In één van de 7 gemeenten in West-Friesland (Hoorn, Koggenland, Opmeer, Medemblik, Enkhuizen, Drechterland of Stedebroec).

Wij zouden graag een presentatie over de voedselbank willen, kan dat?
Ja dat kan, afspraken daarvoor kunnen worden gemaakt via de secretaris van de Stichting Vrienden van de Voedselbank, Henk Schouten  tel. 0229-214675 of e-mail: stvriendenvoedselbank@planet.nl

Is hulp altijd gegarandeerd?
Tot dusver hebben wij nog nooit hoeven te verzuimen, echter wij blijven afhankelijk van giften. Aan de hulpverlening door de voedselbank kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.