Het is belangrijk om een zogenoemde ‘strategische buffervoorraad’ te hebben. Dat zijn lang houdbare producten die wij niet zo vaak van onze reguliere leveranciers krijgen en die nodig zijn om de pakketten aan te vullen als er eens onvoldoende andere goederen binnenkomen. Daarom houden wij regelmatig actis in de supermarkten om dit te verwezenlijken.

Wij staan dan in de supermarkt met een aantal vrijwilligers, die de mensen erop wijzen dat ze iets voor de voedselbank kunnen betekenen door een aantal producten in hun winkelwagentje te doen, bij de kassa af te rekenen om vervolgens het achter de kassa bij een speciaal door de voedselbank ingerichte tafel te doneren.

Wij maken het de gevers makkelijk door in de supermarkt zelf een aantal kant en klare menuutjes met een waarde van enkele euro’s te presenteren, zoals een pastamaaltijd bestaande uit: macaroni + saus + pork of een pannenkoekenmaal met pannenkoekenmeel + lang houdbare melk + stroop.

De Voedselbank organiseert nooit geldinzamelingen en/of collectes voor de Voedselbank. Als u merkt dat anderen dat wel doen is het verstandig om contact op te nemen met de Voedselbank.

Boodschappenlijstje