De voedselbank WF heeft recent het certificaat Voedselveiligheid van Senz B.V. ontvangen. Het betekent dat organisatie voldoet aan alle warenwet eisen voor de ongeveer 200 voedselpakketten die wekelijks worden samengesteld.
Klanten en leveranciers van de voedselbank moeten er op vertrouwen dat de regels van de voedselveiligheid in acht worden genomen. De vereniging van de Nederlandse Voedselbanken is daarom gestart met een project die er voor moet zorgen dat alle Voedselbanken in Nederland aantoonbaar voedselveilig werken. De voedselbanken hebben een eigen Handboek en bedrijf Senz verzorgt de controle.
Na een intensieve periode van voorbereiding en implementatie van officiële richtlijnen, vond op vrijdag 11 maart de audit plaats bij Voedselbank West-Friesland. Het resultaat is dat wij nu officieel het groene certificaat hebben toebedeeld gekregen. Het certificaat is dan ook een beloning voor het werk dat is verricht en vormt een aanmoediging om de werkwijze qua voedselveiligheid voor te zetten en te verbeteren.
Tijdens een feestelijke bijeenkomst – 10 juni in het gebouw van de voedselbank WF in Hoorn werd het certificaat Voedselveiligheid door Jaap Sala, bestuurlijk projectleider van de projectgroep Voedselveiligheid van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken, overhandigd aan Monique Broekhuisen, lid van het bestuur van de voedselbank WF.

certificaatcertificaat 1