In deze tijd wordt de ‘voedselbankklant’ zeker niet vergeten. Wij prijzen ons gelukkig dat er van alle kantenveel wordt aangeboden en spontaan wordt langs gebracht. Zoveel zelf dat het teveel is om alles te vermelden. Maar  toch willen wij er graag  enkele noemen zonder de andere tekort te doen. Zo komt Ruud van Vollevelde van RUVO Sloten  met een face-book actie die uiteindelijk voor alle klanten een groot kerstpakket oplevert. De Spar Bovenkarspel levert voor iedereen een rollade. UVV locaties NH houdt een inzamelingsactie en de inmiddels traditionele kerstbomenactie in Hoorn, dit jaar geadopteerd door de Juniorkamer, bracht een record aantal cadeaus op. Kippen van Michiel Bus Middenmeer, cadeaus van Basic Label/Zeehoek. Ook waardebonnen zijn  talrijk geschonken; Stichting Emmaus, Stichting Helpende Handen, het Rode Kruis, het West-Fries Gasthuis en een anonieme schenker zijn hiervan de gulle gevers.

Daarnaast laten de kerken zich ook dit jaar weer niet onbetuigd; acties, collectes en inzamelingen van voedsel deden onze harten sneller kloppen. Dan zijn er talrijke scholen die themadagen en gezamenlijke activiteiten organiseren om ook hun bijdrage te leveren. De hele dag door komen particulieren spontaan langs om hun kerstpakket of ander bruikbaar voedsel te brengen en het aantal geldelijke donaties is fantastisch.

Concluderend, het is hartverwarmend en overweldigend hoe weer vele mensen proberen de minderbedeelden een gelukkige Kerst te bezorgen.